
Vegan pasta met aubergine
tomatensaus en zonnebloempitten
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 5 gram basilicum
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram veldbonen fusilli
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 stuk(s) aubergine
- 10 gram basilicum
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram veldbonen fusilli
- 50 gram zonnebloempitten
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 15 gram basilicum
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram veldbonen fusilli
- 75 gram zonnebloempitten
- 2 stuk(s) aubergine
- 20 gram basilicum
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram veldbonen fusilli
- 100 gram zonnebloempitten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
De pasta gemaakt van veldbonen is een echte eiwitbom! Deze pasta hoeft echter maar heel kort te koken en zal uit elkaar vallen als die te lang wordt gekookt. Zorg er dan ook voor dat je de pasta pas kookt op het moment dat alle andere onderdelen van het gerecht zo goed als klaar zijn. Als bonus zitten er ook nog zonnebloempitten op de pasta, die ook erg veel plantaardige eiwitten leveren.
Inkoper Yale
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met wat zout en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines 25 minuten.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes sudderen. Haal de aubergines uit de oven en meng ze door de tomatensaus.
Kook de pasta beetgaar in water met een royale hoeveelheid zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng die door de tomatensaus.
Verdeel de pasta over (diepe) borden. Bestrooi met Haal de blaadjes van de takjes basilicum, verdeel ze over de pasta, bestrooi met de zonnebloempitten en serveer.