
Shanghai rijst met gerookte tofu
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 75 gram gerookte tofu
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
- 5 milliliter sesamolie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 150 gram gerookte tofu
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 1 stuk(s) paksoi
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 10 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 220 gram gerookte tofu
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) korte prei
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
- 15 milliliter sesamolie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 300 gram gerookte tofu
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) korte prei
- 2 stuk(s) paksoi
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 20 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Heb je nog restjes groente in de koelkast? Verwerk ze in dit gebakken rijstgerecht!
Chef Colette
Bereidingswijze
LET OP: IN DIT RECEPT GEBRUIK JE ALLEEN HET GROENE DEEL VAN DE PREI. HET WITTE DEEL WORDT IN EEN ANDER RECEPT GEBRUIKT.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.
Snijd het groen van de prei in smalle reepjes. Het wit van de prei heb je deze week nodig voor een ander recept. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de prei, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.
Snijd de gerookte tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tofu in 5-6 minuten op hoog vuur goudbruin. Haal de tofu met een schuimspaan uit de pan en doe in een bakje. Schep om met de ketjap en de rest van de sambal.
Verdeel de shanghai rijst over de borden en schep de tofu op de rijst. Bestrooi met crispy gebakken uitjes en serveer.