
Zalm met sesamkorstje
rijst en paksoi
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 120 gram zalmfilet
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) paksoi
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 240 gram zalmfilet
- 150 gram zilvervliesrijst
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) korte prei
- 0.75 stuk(s) limoen
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 360 gram zalmfilet
- 225 gram zilvervliesrijst
- 6 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) korte prei
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) paksoi
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 480 gram zalmfilet
- 300 gram zilvervliesrijst
- 8 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Heb je nog restjes groente in de koelkast? Roerbak ze mee met de andere groenten in dit gerecht.
Chef Colette
Bereidingswijze
LET OP: IN DIT RECEPT GEBRUIK JE ALLEEN HET GROENE/BOVENSTE DEEL VAN DE PREI. HET WITTE DEEL WORDT IN EEN ANDER RECEPT GEBRUIKT.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen in de pan.
Leg de zalm in een diep bord en schenk de sojasaus er overheen. Laat 10 minuten marineren. Snijd het groen van de prei in smalle reepjes. Het wit van de prei heb je deze week nodig voor een ander recept. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de knoflook fijn. Snijd de limoen in partjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de prei met de knoflook 6 minuten. Voeg de paksoi en de ketjap toe, roerbak nog 2 minuten en zet dan het vuur uit.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Bak de zalmfilets 3 minuten op de velkant. Keer ze en bak ze nog 1 minuut op de andere kant.
Zet een bordje klaar met daarop de sesamzaadjes. Verdeel de rijst over de borden en leg de geroerbakte groenten erop. Leg de gebakken zalm met de niet-velkant in de sesamzaadjes en leg op elk bord een stuk zalm met het sesamkorstje naar boven. Serveer met de limoenpartjes en eventueel met extra sojasaus.