Pita ‘kip ras el hanout’
Vlees

Pita ‘kip ras el hanout’

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) mini komkommer
  • 75 gram mizuna
  • 2 stuk(s) pita broodjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 gram tomaten
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 100 gram mizuna
  • 4 stuk(s) pita broodjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tomaten
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 150 gram mizuna
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 3 gram tomaten
  • 135 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) mini komkommer
  • 200 gram mizuna
  • 8 stuk(s) pita broodjes
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tomaten

Benodigdheden

  • bakplaat
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Was de tomaat en komkommer.

Stap 2

Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

Stap 3

Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water. Bak de pita's broodjes volgende de aangegeven tijd op de verpakking.

Stap 5

Verwarm een de olie in de hapjespan en bak er op hoog vuur de kipreepjes en de helft van de rode ui in aan in tot ze lekker gebakken zijn.

Stap 6

Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de tzatziki, verdeel er de tomaat en de komkommer over. Leg er de gebakken kipreepjes op en top af met de uiringen en de mizuna. Serveer de rest van de tzatziki er apart bij.