Sobanoedels met hertenbiefstuk
Vlees

Sobanoedels met hertenbiefstuk

met rode kool en radijs

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode kool - prei mix
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram citroengras noedels
  • 2 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode kool - prei mix
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram citroengras noedels
  • 3 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 600 gram rode kool - prei mix
  • 1.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram citroengras noedels
  • 4 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 bosje(s) radijs
  • 800 gram rode kool - prei mix
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus

Benodigdheden

  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • kerntemperatuurmeter
  • aluminiumfolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Let op!

Deze week zit er een extra smaakolie'tje in jouw box. Deze past heerlijk in dit recept. Druppel het over het gerecht bij het serveren.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen, dep droog en kruid met peper en zout.

Stap 2
Stap 2

Maak de radijsjes schoon en snijd in partjes. Snijd de limoen in partjes.

Stap 3
Stap 3

Kook de noedels 4-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Voeg een klein scheutje olie toe tegen het plakken.

Stap 4
Stap 4

Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg olie toe en bak de hertenbiefstuk 2-3 minuten per kant, op een middelhoog vuur. Heb je een kerntemperatuurmeter, meet dan de temperatuur. Op 55°C is het hert mooi rosé. Haal het vlees bij 50 °C uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Snijd er daarna mooie plakjes van.

Stap 5
Stap 5

Verhit nu de wok op een hoog vuur. Voeg olie toe en wok de rode kool-preimix en radijs 6-8 minuten. Zet het vuur lager en voeg de noedels en sojasaus toe. Meng het geheel en verwarm nog 2-3 minuten. Proef en kruid met peper en zout en voor de liefhebber met chilivlokken.

Stap 6
Stap 6

Schenk eventueel voor de smaak een beetje smaakolie over de noedels. Verdeel de noedels over de borden, samen met de plakjes hertenbiefstuk. Maak het gerecht af met partjes limoen.