Zoete aardappelstamppot met spinazie en oesterzwammen
Vegan

Zoete aardappelstamppot met spinazie en oesterzwammen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 15 gram hazelnoten
  • 75 gram oesterzwammen
  • 150 gram spinazie
  • 250 gram zoete aardappel
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 30 gram hazelnoten
  • 150 gram oesterzwammen
  • 300 gram spinazie
  • 500 gram zoete aardappel
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 1500 milliliter groentebouillon
  • 45 gram hazelnoten
  • 225 gram oesterzwammen
  • 450 gram spinazie
  • 750 gram zoete aardappel
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 60 gram hazelnoten
  • 300 gram oesterzwammen
  • 600 gram spinazie
  • 1000 gram zoete aardappel
  • 200 gram zongedroogde tomaten

Benodigdheden

  • bakpan
  • kookpan
  • hapjespan
  • pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de bouillon in een grote kookpan tot het kookt. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappelen in de bouillon in ca 15 minuten gaar. Bewaar tijdens het afgieten een kopje met bouillon.

Stap 2

Pel en snipper de ui. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Hak de hazelnoot. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui.

Stap 3

Voeg de spinazie en bak tot de spinazie geslonken is. Voeg de zongedroogde tomaat toe en roer door.

Stap 4

Verhit in een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoot, goed schudden anders verbrand het. Leg apart voor de garnering. Voeg een scheut olie toe en bak de oesterzwammen voor ca 3 minuten.

Stap 5

Stamp ondertussen de zoete aardappels, voeg eventueel wat bouillon toe om het wat smeuïger te maken. Voeg de gebakken groentes toe en roer goed door.

Stap 6

Schep de stamppot in diepe borden en garneer met de geroosterde hazelnoot en gebakken oesterzwammen.