Rosbief in champignonsaus
Vlees

Rosbief in champignonsaus

met aardappeltjes en geroosterde bloemkool

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Rosbief
  • 200 gram aardappel(en)
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 60 gram champignons
  • 50 milliliter jus
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 50 milliliter slagroom
  • 200 gram Rosbief
  • 400 gram aardappel(en)
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 120 gram champignons
  • 100 milliliter jus
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 100 milliliter slagroom
  • 300 gram Rosbief
  • 600 gram aardappel(en)
  • 450 gram bloemkoolroosjes
  • 180 gram champignons
  • 150 milliliter jus
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 150 milliliter slagroom
  • 400 gram Rosbief
  • 800 gram aardappel(en)
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 240 gram champignons
  • 200 milliliter jus
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) paprikapoeder
  • 200 milliliter slagroom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wist je dat je champignons ook in water kan ‘bakken’? Doe de champignons in een koekenpan met een scheutje water en bak ze tot het water helemaal verdampt is. Je zult zien dat ze dan prachtig goudbruin bakken.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Let op: haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2x2 centimeter. Doe de aardappelblokjes in een ruime ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en zout naar smaak. Bak de aardappelblokjes 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Stap 3

Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder en besprenkel met olie. Rooster de bloemkool 12-15 minuten in de oven.

Stap 4

Bestrooi de rosbief met zout naar smaak en bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan, doe in een ovenschaal en zet bij de aardappel en bloemkool in de oven. Hoe groter het stuk vlees is, des te langer moet het in de oven. Voor een stuk van 200 gram is 5 minuten voldoende, voor 300 gram 8 minuten en voor 400 gram 12 minuten. Neem uit de oven, wikkel losjes in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.

Stap 5

Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan en bak ze 5-6 minuten. Voeg de jus en de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur 5-6 minuten inkoken.

Stap 6

Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Verdeel de bloemkool en aardappeltjes ook over de borden. Schep de champignonsaus over het vlees en serveer.