
Vega chili
met gepofte zoete aardappel
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 stuk(s) bataat (zoete aardappel)
- 20 gram hangop
- 0.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 105 milliliter passata
- 0.5 stuk(s) ui
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 2 stuk(s) bataat (zoete aardappel)
- 40 gram hangop
- 1 blik(ken) kidneybonen uit blik
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 210 milliliter passata
- 1 stuk(s) ui
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 3 stuk(s) bataat (zoete aardappel)
- 60 gram hangop
- 1.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) paprika
- 315 milliliter passata
- 1.5 stuk(s) ui
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 4 stuk(s) bataat (zoete aardappel)
- 80 gram hangop
- 2 blik(ken) kidneybonen uit blik
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) paprika
- 420 milliliter passata
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip
Het formaat van zoete aardappelen kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Kleinere zoete aardappelen hebben minder tijd in de oven nodig om gaar te worden. Check dus af en toe hoe gaar de aardappelen zijn door er met de punt van een mes in te prikken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de zoete aardappelen in de lengte. Snijd het snijvlak kruislings in met een scherp mesje. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de zoete aardappelen 35 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui en paprika met het paprikapoeder en de gemalen komijn 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe, breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur rustig sudderen.
Doe de kidneybonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg de kidneybonen toe aan de hapjespan en warm nog 5 minuten door. Proef de chili sin carne en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Haal de zoete aardappelen uit de oven en leg op elk bord 2 helften. Schep de chili sin carne op de aardappelhelften.
Schep op elke portie een lepel hangop en serveer.