Koolrabistamppot met crispy gerookte tofu
Vegan

Koolrabistamppot met crispy gerookte tofu

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 55 gram gerookte tofu
  • 8 gram kervel
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 10 gram panko
  • 10 gram plantaardige boter
  • 50 milliliter plantaardige melk
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 500 gram aardappel(en)
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 110 gram gerookte tofu
  • 16 gram kervel
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • 20 gram panko
  • 20 gram plantaardige boter
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 750 gram aardappel(en)
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 165 gram gerookte tofu
  • 24 gram kervel
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 3 eetlepel(s) maizena
  • 30 gram panko
  • 30 gram plantaardige boter
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 220 gram gerookte tofu
  • 32 gram kervel
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 4 eetlepel(s) maizena
  • 40 gram panko
  • 40 gram plantaardige boter
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 8 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je jus bij je stamppot, dan kun je die eenvoudig zelf maken: Verhit een klontje boter in een pan en bak 1 fijngesnipperde ui goudbruin. Voeg 1 el bloem toe en bak even mee. Schenk er 250 ml groentebouillon bij en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met sojasaus en eventueel mosterd, peper en tijm. Laat 5 min pruttelen.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20-25 minuten gaar in water met zout.

Stap 2

Schil de koolrabi, snijd in blokjes van ca. 1 cm. Pel de ui en snipper fijn. Voeg de koolrabi en helft van de ui na 10 minuten toe aan de aardappelen en kook samen gaar.

Stap 3

Snijd ondertussen de tofu in dikke plakken. Meng de maizena en sojasaus in een diep bord. Zet ook een dipe bord met de panko klaar. Haal de plakken tofu eerst door het maizena-beslagje en daarna door de panko.

Stap 4

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan. Bak de tofuschnitzels op middelhoog vuur goudbruin in ongeveer 6 minuten. Draai halverwege de baktijd voorzichtig om. Neem uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Giet de aardappels, ui en koolrabi af. Voeg de plantaardige melk en - boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Snijd of knip de kervel fijn en meng door de stamppot. Proef en breng de stamppot verder op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en de crispy tofu over de borden. Lekker met jus (zie tip)