
Koningsburger met Waldorfsalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Koningsburger
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.25 eetlepel(s) azijn
- 25 gram babyleafmix
- 150 gram bleekselderij (gr)
- 10 gram gepelde walnoten
- 1 stuk(s) hamburgerbroodje
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) Koningsburger
- 1 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 50 gram babyleafmix
- 300 gram bleekselderij (gr)
- 20 gram gepelde walnoten
- 2 stuk(s) hamburgerbroodje
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel(s) mosterd
- 3 stuk(s) Koningsburger
- 1.5 stuk(s) appel
- 0.75 eetlepel(s) azijn
- 75 gram babyleafmix
- 450 gram bleekselderij (gr)
- 30 gram gepelde walnoten
- 3 stuk(s) hamburgerbroodje
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 4 stuk(s) Koningsburger
- 2 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) azijn
- 100 gram babyleafmix
- 600 gram bleekselderij (gr)
- 40 gram gepelde walnoten
- 4 stuk(s) hamburgerbroodje
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) mosterd
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip
Liever een iets zoetere dressing voor de waldorfsalade? Meng er dan een lepeltje honing door. Of voeg een handje rozijnen aan de salade toe!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Halveer de stengels bleekselderij in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Doe in een schaal.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Doe ze bij de bleekselderij.
Meng in een kommetje ¾ van de mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng door de Waldorf salade.
Bak de burgers in een grillpan of koekenpan 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.
Halveer de hamburgerbroodjes overlangs. Rooster de broodjeshelften met de snijkant naar beneden 1 min. in een koekenpan of grillpan.
Leg de burgers op de onderkanten van de broodjes en verdeel er de babyleafmix over. Verdeel de rest van de mayonaise over de broodjes en leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de waldorfsalade.