Zuurkoolschotel met vegan gehakt
Vegan

Zuurkoolschotel met vegan gehakt

en aardappelpuree

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel
  • 100 milliliter appelsap
  • 1 stuk(s) kruidnagel
  • 20 gram plantaardige boter
  • 75 milliliter plantaardige melk
  • 75 gram vegan gehakt
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 250 gram zuurkool
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel
  • 200 milliliter appelsap
  • 2 stuk(s) kruidnagel
  • 40 gram plantaardige boter
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 150 gram vegan gehakt
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 500 gram zuurkool
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) appel
  • 300 milliliter appelsap
  • 3 stuk(s) kruidnagel
  • 60 gram plantaardige boter
  • 225 milliliter plantaardige melk
  • 225 gram vegan gehakt
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 750 gram zuurkool
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) appel
  • 400 milliliter appelsap
  • 4 stuk(s) kruidnagel
  • 80 gram plantaardige boter
  • 300 milliliter plantaardige melk
  • 300 gram vegan gehakt
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1000 gram zuurkool

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je hebt verschillende maten schalen nodig voor 2, 3 of 4 personen. Gebruik bij 2 personen een schaal van ca. 20 x 20 cm, bij 3 personen 20x 30 en bij 4 personen 25 x 35 cm.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de zuurkool in een zeef, spoel af en doe in een pan. Voeg het appelsap en de kruidnagels toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 25 min. zachtjes stoven.

Stap 2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn. Doe ze in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar.

Stap 3

Boen ondertussen de appels schoon en snijd ze overdwars in dunne plakjes. Bak de appelplakjes (in delen) in een scheutje olie in een koekenpan goudbruin.

Stap 4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de plantaardige melk en plantaardige boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en bak het vegagehakt 5-6 minuten op middelhoog vuur.

Stap 6

Laat de zuurkool uitlekken, verwijder de kruidnagels en schep de zuurkool op de bodem van een schaal. Verdeel het gebakken vegagehakt en vervolgens de aardappelpuree er in een gelijkmatige laag overheen. Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op en serveer.