Zuurkoolschotel met vegan gehakt
en aardappelpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) appel
- 100 milliliter appelsap
- 1 stuk(s) kruidnagel
- 20 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige melk
- 75 gram vegan gehakt
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 250 gram zuurkool
- 500 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) appel
- 200 milliliter appelsap
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 40 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk
- 150 gram vegan gehakt
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 500 gram zuurkool
- 750 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) appel
- 300 milliliter appelsap
- 3 stuk(s) kruidnagel
- 60 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige melk
- 225 gram vegan gehakt
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 750 gram zuurkool
- 1000 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) appel
- 400 milliliter appelsap
- 4 stuk(s) kruidnagel
- 80 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige melk
- 300 gram vegan gehakt
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1000 gram zuurkool
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Je hebt verschillende maten schalen nodig voor 2, 3 of 4 personen. Gebruik bij 2 personen een schaal van ca. 20 x 20 cm, bij 3 personen 20x 30 en bij 4 personen 25 x 35 cm.
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de zuurkool in een zeef, spoel af en doe in een pan. Voeg de appelsap, kruidnagels en een klontje plantaardige boter toe en breng aan de kook. Laat met het deksel schuin op de pan 25 min. zachtjes stoven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn. Doe ze in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt goudbruin op middelhoog vuur in ongeveer 6 minuten. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en schep in een mooie schaal.
Boen de appels schoon en snijd ze overdwars in dunne plakken (ca. 3 mm). Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de appelplakjes (in delen) goudbruin.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de plantaardige melk en de rest van de plantaardige boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de zuurkool uitlekken, verwijder de kruidnagels en schep de zuurkool op het gehakt in de schaal. Verdeel de aardappelpuree er in een gelijkmatige laag overheen. Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op en serveer.