Zomerse tomatensoep
Vega

Zomerse tomatensoep

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 mililiter bouillon
  • 1 stuk(s) broodstengels
  • 0.5 gram cannellinibonen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram trostomaat
  • 500 mililiter bouillon
  • 2 stuk(s) broodstengels
  • 0.5 gram cannellinibonen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram trostomaat
  • 750 mililiter bouillon
  • 3 stuk(s) broodstengels
  • 0.75 gram cannellinibonen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) prei
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 600 gram trostomaat
  • 1000 mililiter bouillon
  • 4 stuk(s) broodstengels
  • 1 gram cannellinibonen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 800 gram trostomaat

Benodigdheden

  • vergiet
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mes
  • 1 soeppan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de cannelini bonen uitlekken Maak ondertussen de ui schoon en snipper grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en was goed. Snijd de tomaten in grove stukken.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit er de ui, de knoflook en de prei met de tomaat in aan. Zet het vuur hoger, zodat de tomaat het vocht begint los te laten. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Stap 3

Leg de broodsticks op een bakplaat en warm deze +/- 10 minuten op in de voorverwarmde oven.

Stap 4

Voeg de bonen toe aan de soep en warm in enkele minuten goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de tomatensoep in diepe borden en schep er de pesto op. Serveer met de warme broodsticks.