Zomerse tagliatelle
met lamsoren en broccoli
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 75 gram lamsoren
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 10 gram pijnboompitten
- 1 stuk(s) venkel
- 125 gram volkoren tagliatelle
- 1 stuk(s) broccoli
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) gele ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 150 gram lamsoren
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 20 gram pijnboompitten
- 1 stuk(s) venkel
- 250 gram volkoren tagliatelle
- 1.5 stuk(s) broccoli
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) gele ui
- 6 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 225 gram lamsoren
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 30 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) venkel
- 375 gram volkoren tagliatelle
- 2 stuk(s) broccoli
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) gele ui
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 300 gram lamsoren
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) venkel
- 500 gram volkoren tagliatelle
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Lamsoren zijn van zichzelf erg zout, let er dus op dat je niet te veel zout toevoegt aan het recept.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Was de broccoli en venkel. Snijd roosjes van de broccoli en de venkel in dunne reepjes. Was de lamsoren.
Breng water aan de kook voor de tagliatelle.
Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de broccoli en venkel toe en bak op hoog vuur zodat ze goed kleuren. Als ze kleur krijgen, zet het vuur wat lager en voeg de lamsoren toe en bak nog een paar minuten mee. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pan.
Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water met wat zout. Kook in circa 3 minuten gaar. Giet het vocht van de tagliatelle af. Doe de tagliatelle terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was de citroen en rasp boven de pan. Knijp het benodigde citroensap boven de pan en roer geheel. Voeg de groenten toe aan de pasta. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze kleuren.
Schep de pasta op de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitjes.