
Witlof met kaas uit de oven
met walnoten en gebakken kriel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 milliliter crème fraîche
- 20 gram gepelde walnoten
- 50 gram kaas
- 200 gram krieltjes
- 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 2 stuk(s) witlof
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 100 milliliter crème fraîche
- 40 gram gepelde walnoten
- 100 gram kaas
- 400 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) nootmuskaat
- 4 stuk(s) witlof
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 150 milliliter crème fraîche
- 60 gram gepelde walnoten
- 150 gram kaas
- 600 gram krieltjes
- 1.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 6 stuk(s) witlof
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 200 milliliter crème fraîche
- 75 gram gepelde walnoten
- 200 gram kaas
- 800 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) nootmuskaat
- 8 stuk(s) witlof
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 49.50 per weekTip
Dip je krieltjes in de witlof-kaas-jus die op de bodem van de ovenschaal ontstaat tijdens de oventijd.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af.
Breng ondertussen nog een pan water met een snufje zout aan de kook voor de witlof. Halveer de stronken witlof en kook ze 3 minuten. Giet de witlof af en snijd eventueel de harde, bittere kern eruit.
Hak de walnoten grof. Doe de crème fraîche in een kommetje, klop los met een scheutje water en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Rasp de kaas.
Leg de witlof in een ovenschaal. Verdeel het crème fraîche-mengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas en de walnoten. Schuif de schaal in de oven en bak ca 15 minuten.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 5-6 minuten goudbruin.
Haal de witlof uit de oven en serveer met de krieltjes.