Winterse flammküchen met rookworst
Vlees

Winterse flammküchen met rookworst

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 55 gram jong belegen kaas
  • 5 stuk(s) prei
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) rookworst
  • 2 gram tijm
  • 50 eetlepel(s) zure room
  • 150 gram zuurkool
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 75 gram jong belegen kaas
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 5 gram tijm
  • 100 eetlepel(s) zure room
  • 300 gram zuurkool
  • 3 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 120 gram jong belegen kaas
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) rookworst
  • 10 gram tijm
  • 135 eetlepel(s) zure room
  • 450 gram zuurkool
  • 4 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) rookworst
  • 15 gram tijm
  • 200 eetlepel(s) zure room
  • 600 gram zuurkool

Tip

Beschik je over een kleinere oven, bak dan de andere flammküchen terwijl je samen de eerste opeet.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden met boven[1]en onderwarmte aan. Snijd de prei in ringen en was goed onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snipper de ui en ris de tijm. Verwarm de oven voor op 220 graden met boven[1]en onderwarmte aan. Snijd de prei in ringen en was goed onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snipper de ui en ris de tijm.

Stap 2

Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit er de ui met de andere helft van de tijm in aan. Voeg de prei toe en laat 3 minuten smoren. Voeg de zuurkool toe en laat nog 5 minuten smoren. Neem van het vuur en laat uitlekken in een zeef.

Stap 3

Leg de flammkuchenbodems op een bakplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze al enigszins krokant worden. Op deze manier blijven ze krokanter als er alle vochtige toppings op komen. Rasp ondertussen de kaas.

Stap 4

Neem uit de oven, smeer in met de gekruide room en verdeel er de uitgelekte groente over. Verdeel er plakjes rookworst over en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats terug in de oven en bak in ongeveer 10 minuten mooi krokant.

Stap 5

Snijd in mooie punten en serveer op een snijplank of bord.