Voorjaarsstamppot
Vis

Voorjaarsstamppot

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 gram aardappel kruimig
  • 200 stuk(s) andijvie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram cocktailtomaten
  • 50 gram fenegriekkaas
  • 100 gram koolvis
  • 5 gram tijm
  • 500 gram aardappel kruimig
  • 400 stuk(s) andijvie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 gram cocktailtomaten
  • 75 gram fenegriekkaas
  • 200 gram koolvis
  • 10 gram tijm
  • 750 gram aardappel kruimig
  • 600 stuk(s) andijvie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 300 gram cocktailtomaten
  • 100 gram fenegriekkaas
  • 300 gram koolvis
  • 15 gram tijm
  • 1000 gram aardappel kruimig
  • 800 stuk(s) andijvie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 gram cocktailtomaten
  • 150 gram fenegriekkaas
  • 400 gram koolvis
  • 15 gram tijm

Benodigdheden

  • snijplank
  • 1 anti-aanbakpan
  • 1 kleine ovenschaal
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper

Tip

Snijd de aardappels in kleine stukjes, hiermee verkort je de kooktijd. De andijvie hebben we al voor je gesneden. Zo zet je in een korte tijd een heerlijke stamppot op tafel

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil indien gewenst de aardappels, snijd in kleine stukken en was goed onder de kraan. Schep in een kookpan, zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, kook in 15-20 minuten volledig gaar en giet af.

Stap 2

Doe ondertussen de cherrytomaatjes met de tijm en een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Kruid met zout en peper en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de kaas in blokjes.

Stap 3

Voeg direct na het afgieten van de aardappels, de andijvie en roomboter eraan toe. Stamp het geheel tot een mooie stamppot.

Stap 4

Meng de kaas door de stamppot. Kruid met zout en peper. Schep er voorzichtig 2/3 van de geroosterde tomaatjes doorheen. Houd warm onder een deksel. Rasp de citroen en snijd door midden

Stap 5

Verwarm een scheutje olie in een anti[1]aanbakpan en bak de vis op de velkant lekker goudbruin. Kruid met zout en peper. Draai om en bak nog 4 minuten op de andere kant. Kruid met zout en peper en rasp er de citroenschil overheen. Blus af met het citroensap.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en leg er met behulp van een spatel voorzichtig de vis op. Verdeel er tenslotte de achtergehouden tomaatjes over.