Volkoren vislasagne
Vis

Volkoren vislasagne

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 15 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 mililiter halfvolle melk
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 75 gram lasagnevellen
  • 1 stengel(st) oregano
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 250 mililiter tomatensaus
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 30 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 mililiter halfvolle melk
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 150 gram lasagnevellen
  • 2 stengel(st) oregano
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 500 mililiter tomatensaus
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 45 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 450 mililiter halfvolle melk
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 225 gram lasagnevellen
  • 3 stengel(st) oregano
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 750 mililiter tomatensaus
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 60 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 mililiter halfvolle melk
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 300 gram lasagnevellen
  • 4 stengel(st) oregano
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 1000 mililiter tomatensaus

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Pel de ui en snipper deze grof. Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Stap 3

Verwijder indien nodig de huid van de vis en snijd hem 1 maal horizontaal door zodat je 2 visfilets krijgt. Marineer de vis vervolgens met peper en zout. Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus, plakjes gebakken aubergine en visfilets. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Stap 4

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken. Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Stap 5

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas. Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven.