Venkel ravioli met rucola en salie
Vega

Venkel ravioli met rucola en salie

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 15 eetlepel(s) boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 50 gram extra belegen kaas
  • 175 gram ravioli venkel-salie
  • 50 gram rucola
  • 5 gram salie
  • 150 gram trostomaten
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 30 eetlepel(s) boter
  • 1 stuk(s) citroen
  • 100 gram extra belegen kaas
  • 350 gram ravioli venkel-salie
  • 75 gram rucola
  • 10 gram salie
  • 300 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) venkel
  • 45 eetlepel(s) boter
  • 2 stuk(s) citroen
  • 150 gram extra belegen kaas
  • 500 gram ravioli venkel-salie
  • 100 gram rucola
  • 15 gram salie
  • 500 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) venkel
  • 60 eetlepel(s) boter
  • 2 stuk(s) citroen
  • 200 gram extra belegen kaas
  • 700 gram ravioli venkel-salie
  • 150 gram rucola
  • 20 gram salie
  • 600 gram trostomaten
  • 1.5 stuk(s) venkel

Benodigdheden

  • mandoline
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • salade kom
  • rasp

Tip

Gooi het loof van de venkel niet weg! Hak het loof fijn en meng door de salade. Verwijder wel de harde kern van de venkel, deze smaakt niet zo lekker.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Rasp de kaas. Scheur de blaadjes salie. Was de tomaten en venkelknol goed.

Stap 2

verwijder de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in zijn geheel in dunne reepjes. Tip: gebruik hiervoor een mandoline of een scherp mes. Hak ook het lof van de venkel fijn. Snijd de tomaten in stukjes.

Stap 3

Rasp de schil van de citroen over de venkel. Pers de citroen vervolgens uit. Kruid de venkel met het sap van de citroen, peper en zout en een scheutje olijfolie

Stap 4

Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Verwarm ondertussen de boter in de hapjespan. Voeg hier de tomaat en gescheurde blaadjes salie aan toe. Laat 2 minuten bakken, voeg een paar lepels kookvocht toe en meng tot een saus.

Stap 5

Voeg vervolgens de ravioli voorzichtig toe aan de pan met salie botersaus. Meng er 2/3 van de rucola doorheen en kruid met peper en zout.

Stap 6

Serveer de ravioli met de salie botersaus in een pastabord. Dresseer de geraspte kaas en de overgebleven rucola over de ravioli. Serveer de venkelsalade erbij.