Vegetarische pasta Napolitana met paprika en aubergine
Vega

Vegetarische pasta Napolitana met paprika en aubergine

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 10 bosje(s) basilicum
  • 250 mililiter napolitana saus
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 100 gram volkoren penne
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 10 bosje(s) basilicum
  • 500 mililiter napolitana saus
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 200 gram volkoren penne
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 30 bosje(s) basilicum
  • 500 mililiter napolitana saus
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 300 gram volkoren penne
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 30 bosje(s) basilicum
  • 1000 mililiter napolitana saus
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 400 gram volkoren penne

Benodigdheden

  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • zeef
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een kookpan met ruim water en zout op het vuur. Breng aan de kook. Was de paprika(‘s) en aubergine(‘s) goed. Pluk de blaadjes basilicum.

Stap 2

Snijd de paprika(‘s) en aubergine(‘s) in gelijke blokjes. Bestrooi de blokjes aubergine met wat zout en leg even in een zeef.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie. Bak de blokjes paprika en aubergine mooi bruin. Voeg de saus toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Zet een kleine bakpan op laag vuur en rooster het amandelschaafsel kort.

Stap 4

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven gaar in het zoute water.

Stap 5

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus. Voeg 1 a 2 lepels kookvocht toe. Is de saus te dik voeg dan nog wat kookvocht toe, is de saus te dun laat het een beetje inkoken. Proef de pasta goed. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden. Serveer met blaadjes basilicum en amandelschaafsel.