Vegan tomatentaart
met baby-romaine salade
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 5 stuk(s) filodeeg
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode linzen
- 2 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 300 gram tomaatjes
- 600 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 5 stuk(s) filodeeg
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode linzen
- 2 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 300 gram tomaatjes
- 600 gram zoete aardappel
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 5 stuk(s) filodeeg
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rode linzen
- 2 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 300 gram tomaatjes
- 600 gram zoete aardappel
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 10 stuk(s) filodeeg
- 4 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram rode linzen
- 4 stuk(s) rode ui
- 10 gram tijm
- 600 gram tomaatjes
- 1200 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de vellen filodeeg. Vet de vorm (of 2 vormen als je 2 quiches maakt voor 4 personen) in met olie. Leg een vel deeg op de bodem van de vorm(en), bestrijk met olie en leg er iets verspringend een volgend vel filodeeg op. Bestrijk dat vel weer met olie en leg er verspringend weer een vel deeg op. Ga zo door tot er 5 vellen in de vorm(en) liggen. Vouw de overhangende punten naar binnen en bak de filobodem(s) 8 minuten in de oven.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan, samen met de linzen en de gepelde knoflook. Voeg zoveel water toe dat alles net onder staat en breng aan de kook. Kook de aardappelen en linzen in ca 10 min. gaar. Giet af en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout (en eventueel chilivlokken als je van een beetje pittig houdt).
Snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien 5-6 minuten . Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de uien. Halveer de tomaatjes.
Schep de zoeteaardappelpuree in de vorm(en) op het voorgebakken deeg. Schep de gebakken uien met tijm erop en verdeel daar de tomaatjes over met de snijkant naar boven. Bak de taart nog 10 minuten in de oven.
Haal ondertussen de blaadjes romainesla los van de kropjes. Was en droog ze en doe ze in een schaal. Besprenkel met olie en azijn. Neem de taart uit de oven en serveer met de romaine-salade.