Vegan shakshuka met
vegan feta en Turks brood
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.25 stuk(s) Turks brood
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 55 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 125 milliliter passata
- 30 gram plantaardige feta
- 100 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) Turks brood
- 1 stuk(s) aubergine
- 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 250 milliliter passata
- 60 gram plantaardige feta
- 200 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.75 stuk(s) Turks brood
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 165 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 375 milliliter passata
- 90 gram plantaardige feta
- 300 gram tomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 stuk(s) Turks brood
- 2 stuk(s) aubergine
- 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 500 milliliter passata
- 120 gram plantaardige feta
- 400 gram tomaten
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turks brood in circa 8 minuten af.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in reepjes en de aubergines in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in 1 (voor 1-2 personen) of 2 (voor 3-4 personen) koekenpannen. Doe de aubergineblokjes in de pan(nen) en bak 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, paprika, gemalen komijn, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg de passata, de kikkererwten en een flinke scheut water toe en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de plantaardige feta boven de groentestoof en serveer met het Turks brood.