Vega spaghetti bolognese
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 210 milliliter passata
- 50 gram rode linzen gedroogd
- 5 gram rozemarijn
- 100 gram spaghetti
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 10 gram basilicum
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 420 milliliter passata
- 100 gram rode linzen gedroogd
- 10 gram rozemarijn
- 200 gram spaghetti
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 15 gram basilicum
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 630 milliliter passata
- 150 gram rode linzen gedroogd
- 15 gram rozemarijn
- 300 gram spaghetti
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 20 gram basilicum
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 840 milliliter passata
- 200 gram rode linzen gedroogd
- 20 gram rozemarijn
- 400 gram spaghetti
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Heb je nog (plantaardige) kaas in huis? Rasp of strooi die dan vlak voor serveren over de pasta.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de passata, het bouillonblokje en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Breng ondertussen een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de rozemarijn uit de saus. Meng een kopje kookwater van de pasta door de pastasaus. Giet de spaghetti af en meng door de vega bolognesesaus.
Verdeel de pasta over de borden, garneer met blaadjes basilicum en serveer.