Vega spaghetti bolognese
Vega

Vega spaghetti bolognese

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 210 milliliter passata
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 5 gram rozemarijn
  • 100 gram spaghetti
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 10 gram basilicum
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 420 milliliter passata
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 10 gram rozemarijn
  • 200 gram spaghetti
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 15 gram basilicum
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 630 milliliter passata
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 15 gram rozemarijn
  • 300 gram spaghetti
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 20 gram basilicum
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 840 milliliter passata
  • 200 gram rode linzen gedroogd
  • 20 gram rozemarijn
  • 400 gram spaghetti
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog (plantaardige) kaas in huis? Rasp of strooi die dan vlak voor serveren over de pasta.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de passata, het bouillonblokje en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.

Stap 3

Breng ondertussen een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Haal de rozemarijn uit de saus. Meng een kopje kookwater van de pasta door de pastasaus. Giet de spaghetti af en meng door de vega bolognesesaus.

Stap 5

Verdeel de pasta over de borden, garneer met blaadjes basilicum en serveer.