Traybake met wintergroenten
Vegan

Traybake met wintergroenten

aardappeltjes en noten

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram chioggia biet
  • 75 gram gekleurde wortelen
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 30 gram notenmix
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram palmkool
  • 50 gram pastinaak
  • 20 gram rode pesto (vegan)
  • 150 gram chioggia biet
  • 150 gram gekleurde wortelen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 60 gram notenmix
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram palmkool
  • 100 gram pastinaak
  • 40 gram rode pesto (vegan)
  • 225 gram chioggia biet
  • 225 gram gekleurde wortelen
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 90 gram notenmix
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram palmkool
  • 150 gram pastinaak
  • 60 gram rode pesto (vegan)
  • 300 gram chioggia biet
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 120 gram notenmix
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram palmkool
  • 200 gram pastinaak
  • 80 gram rode pesto (vegan)

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Gebruik 2 bakplaten als je voor 4 personen kookt. Dan hebben de ingrediënten net wat meer ruimte om lekker te roosteren.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in 10 minuten halfgaar in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen.

Stap 3

Schil ondertussen de bieten. Boen de paarse wortel en pastinaak schoon. Snijd de bieten in partjes en de pastinaak en wortel in plakken van 1 cm dik. Leg de groenten in een braadslee of een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aardappeltjes tussen de groenten. Doe de olie in een bakje en pers de knoflook erbij. Meng door elkaar. Verdeel de knoflookolie over de groenten en aardappeltjes en rooster 30 minuten in de oven.

Stap 4

Snijd ondertussen de harde nerven uit de palmkoolbladeren en snijd het blad in stukken van 5 cm. Leg de de stukken palmkoolblad na 20 minuten bij de bieten en pastinaak en rooster nog 10 minuten mee.

Stap 5

Rooster ondertussen de noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Dit duurt 4-5 minuten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Stap 6

Verdun de rode pesto met een beetje water of olie. Neem de bakplaat uit de oven en schep de pesto over de groenten en aardappeltjes. Bestrooi de traybake met de noten en serveer op de bakplaat.