
Traybake met romanesco, limabonen
en paarse wortel
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 20 gram chiliboter
- 75 gram gekleurde wortelen
- 200 gram krieltjes
- 110 gram limabonen
- 0.25 stuk(s) romanesco
- 40 gram chiliboter
- 150 gram gekleurde wortelen
- 400 gram krieltjes
- 220 gram limabonen
- 0.5 stuk(s) romanesco
- 60 gram chiliboter
- 225 gram gekleurde wortelen
- 600 gram krieltjes
- 330 gram limabonen
- 0.75 stuk(s) romanesco
- 75 gram chiliboter
- 300 gram gekleurde wortelen
- 800 gram krieltjes
- 440 gram limabonen
- 1 stuk(s) romanesco
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 0.00 per weekTip!
Limabonen worden ook wel reuzebonen genoemd. Het grammage dat je nodig hebt, is uitlekgewicht. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je deze traybake voor 3 of 4 personen maakt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in 8 minuten halfgaar in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen.
Boen ondertussen de paarse wortel schoon en snijd in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de romanesco in roosjes, schil de stengel en snijd die in plakjes van 1 centimeter dik.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de grotere aardappeltjes en leg ze tussen de groenten.
Laat de limabonen uitlekken in een zeef. Smelt de chiliboter in een steelpan en meng de limabonen erdoor. Verdeel de bonen in chiliboter over de aardappeltjes en groenten op de bakplaat. Schep om zodat alle ingrediënten met een beetje chiliboter bedekt zijn. Bak de traybake 25 minuten in de oven.
Serveer de traybake op de bakplaat.