
Traybake met romanesco, kip
en paarse wortel
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 20 gram chiliboter
- 75 gram gekleurde wortelen
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 200 gram krieltjes
- 0.25 stuk(s) romanesco
- 40 gram chiliboter
- 150 gram gekleurde wortelen
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 400 gram krieltjes
- 0.5 stuk(s) romanesco
- 60 gram chiliboter
- 225 gram gekleurde wortelen
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 600 gram krieltjes
- 0.75 stuk(s) romanesco
- 75 gram chiliboter
- 300 gram gekleurde wortelen
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 800 gram krieltjes
- 1 stuk(s) romanesco
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
Gebruik eventueel 2 bakplaten als je deze traybake voor 3 of 4 personen maakt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in 8 minuten halfgaar in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen.
Boen ondertussen de paarse wortel schoon en snijd in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de romanesco in roosjes, schil de stengel en snijd die in plakjes van 1 centimeter dik.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de grotere aardappeltjes en leg ze tussen de groenten. Leg de stukjes kip ook tussen de groenten.
Smelt de chiliboter in een steelpan en schenk over de kip, aardappeltjes en groenten op de bakplaat. Schep om zodat alle ingrediënten met een beetje chiliboter bedekt zijn. Bak de traybake 20-25 minuten in de oven.
Check of de kip gaar is. Serveer de traybake op de bakplaat.