Tostadas met pulled oesterzwam
en maiskolf
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) BBQ saus
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.25 stuk(s) ijsbergsla
- 5 gram koriander
- 1 stuk(s) mais
- 3 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 150 gram oesterzwammen
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 4 eetlepel(s) BBQ saus
- 2 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) ijsbergsla
- 10 gram koriander
- 2 stuk(s) mais
- 6 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 300 gram oesterzwammen
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 6 eetlepel(s) BBQ saus
- 3 eetlepel(s) azijn
- 0.75 stuk(s) ijsbergsla
- 15 gram koriander
- 3 stuk(s) mais
- 9 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 450 gram oesterzwammen
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 8 eetlepel(s) BBQ saus
- 4 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) ijsbergsla
- 20 gram koriander
- 4 stuk(s) mais
- 12 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 600 gram oesterzwammen
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) roomboter
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Je kunt voor de ingelegde ui elke azijn gebruiken die je in huis hebt en lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan appel(cider)azijn, rodewijnazijn of kruidenazijn, maar gewone natuurazijn kan uiteraard ook.
Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Trek de oesterzwammen in dunne reepjes uit elkaar en doe in een kom. Meng er de barbecuesaus door en leg de reepjes in een ruime braadslee of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25 minuten in de oven.
Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven en kook de maïskolven 10 min. Neem ze uit het water met een schuimspaan.
Pel ondertussen de uien en snijd ze vervolgens in dunne ringen. Doe de uiringen in het kookwater van de maïs en haal ze er meteen weer uit met een schuimspaan. Doe ze in een kom en meng de azijn en suiker/agavesiroop erdoor. Laat staan tot gebruik.
Leg de tortillas op het ovenrooster en bak ze in 6-8 minuten knapperig. Neem de tortilla's en de pulled oesterzwam uit de oven.
Smelt de boter in een steelpan. Leg de maïskolven op een schaal, schenk de gesmolten boter erover en bestrooi met zout naar smaak. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en doe in een kom. Doe de pulled oesterzwam, ingelegde rode ui, koriander en knapperige tostadas allemaal in aparte bakjes en schaaltjes een zet alles op tafel.
Laat iedereen aan tafel zelf de tostadas samenstellen: leg op een knapperige tortilla wat gesneden ijsbergsla, verdeel daar wat pulled oesterzwam over. Garneer met de ingelegde rode ui en een paar takjes koriander. Eet de maïskolven van de kolf bij de tostadas.