Tostadas met pulled chicken
en maiskolf
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) BBQ saus
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.25 stuk(s) ijsbergsla
- 120 gram kipfilet
- 5 gram koriander
- 1 stuk(s) mais
- 3 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 4 eetlepel(s) BBQ saus
- 2 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) ijsbergsla
- 240 gram kipfilet
- 10 gram koriander
- 2 stuk(s) mais
- 6 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 6 eetlepel(s) BBQ saus
- 3 eetlepel(s) azijn
- 0.75 stuk(s) ijsbergsla
- 360 gram kipfilet
- 15 gram koriander
- 3 stuk(s) mais
- 9 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 8 eetlepel(s) BBQ saus
- 4 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) ijsbergsla
- 480 gram kipfilet
- 20 gram koriander
- 4 stuk(s) mais
- 12 stuk(s) mais tortilla's (14 cm)
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) roomboter
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Je kunt voor de ingelegde ui elke azijn gebruiken die je in huis hebt en lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan appel(cider)azijn, rodewijnazijn of kruidenazijn, maar gewone natuurazijn kan uiteraard ook.
Colette
Bereidingswijze
Breng een liter water met een eetlepel zout aan de kook in een steelpan. Leg de kipfilet erin en houd 20 minuten tegen de kook aan zodat de kip rustig gaart. Neem de kip uit het zoute water en laat 5 minuten afkoelen. Trek de kipfilet vervolgens in draadjes uit elkaar en doe in een schaal. Meng er de barbecuesaus door.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven en kook de maïskolven 10 min. Neem ze uit het water met een schuimspaan.
Pel ondertussen de uien en snijd ze vervolgens in dunne ringen. Doe de uienringen in het kookwater van de maïs en haal ze er meteen weer uit met een schuimspaan. Doe ze in een kom en meng de azijn en suiker/agavesiroop erdoor. Laat staan tot gebruik.
Leg de tortilla's op het ovenrooster en bak ze in 6-8 minuten knapperig. Smelt de boter in een steelpan.
Leg de maïskolven op een schaal, schenk de gesmolten boter erover en bestrooi met zout naar smaak. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en doe in een kom. Doe de pulled chicken, ingelegde rode ui, koriander en knapperige tostadas allemaal in aparte bakjes en schaaltjes en zet ze allemaal op tafel
Laat iedereen aan tafel zelf de tostadas samenstellen: leg op een knapperige tortilla wat gesneden ijsbergsla, verdeel daar wat pulled chicken over. Garneer met de ingelegde rode ui en een paar takjes koriander. Eet de maïskolven van de kolf bij de tostadas.