Tonkatsu van aubergine met rijst
Vegan

Tonkatsu van aubergine met rijst

en komkommer-romainesalade met sesamdressing

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) ketchup
  • 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.25 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 gram panko
  • 1 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.25 gram radijs
  • 0.5 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 4 eetlepel(s) ketchup
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 6 gram panko
  • 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.5 gram radijs
  • 1 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 6 eetlepel(s) bloem
  • 6 eetlepel(s) ketchup
  • 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 0.75 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 9 gram panko
  • 3 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.75 gram radijs
  • 1.5 milliliter sesamolie
  • 6 eetlepel(s) sojasaus
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 8 eetlepel(s) bloem
  • 8 eetlepel(s) ketchup
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 8 eetlepel(s) olie
  • 12 gram panko
  • 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 1 gram radijs
  • 2 milliliter sesamolie
  • 8 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om de komkommer flinterdun te snijden.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen.

Stap 2

Maak ondertussen de salade; snijd daarvoor de komkommer in flinterdunne plakjes, gebruik hier eventueel een kaasschaaf of dunschiller voor. Snijd de kropjes romaine-sla in flinterdunne reepjes en de radijsjes in partjes. Doe samen in een schaal. Laat de lupinebonen uitlekken en voeg ook toe. Maak een dressing van de helft van de sesamolie, de plantaardige mayonaise en wat sojasaus naar smaak.

Stap 3

Maak in een diep bord een beslag van de bloem met de sojasaus en voeg eventueel een lepel water toe als het beslagje nog te dik is. Doe de panko in een ander diep bord. Snijd de aubergines vervolgens in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Stap 4

Verhit in een koekenpan een flinke laag olie. Haal de plakken aubergine eerst door het beslag en vervolgens door de panko. Bak de aubergineschnitzels in delen in 8-10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin, keer halverwege. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Stap 5

Meng de ketjap manis, ketchup en de rest van de sesamolie tot een sausje. Verdeel de rijst en aubergine schnitzels over de borden. Besprenkel de schnitzels met het sausje. Besprenkel de salade met de dressing en serveer erbij.