
Tofu in ketjapsaus
met zoetzure komkommersalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 15 gram pinda's
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 80 gram tofu
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 30 gram pinda's
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 160 gram tofu
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) azijn
- 9 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 45 gram pinda's
- 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 240 gram tofu
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) azijn
- 12 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) komkommer
- 60 gram pinda's
- 8 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 320 gram tofu
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 8 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 37.45 per weekTip!
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de tofu in ketjapsaus.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tofu in dunne plakjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes tofu op hoog vuur 3-4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de uien en knoflook toe aan de tofu. Bak 2 minuten mee en draai het vuur laag. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot de saus ingedikt en een beetje 'sticky' is. Roer regelmatig.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng er de azijn en de rest van de sweet chilisaus door.
Verdeel de rijst en tofu in ketjapsaus over de borden. Bestrooi met de pinda’s en serveer de komkommersalade apart erbij.