Tofu in ketjapsaus
en indonesische sperzieboontjes
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) chilipeper
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 200 gram sperziebonen
- 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 100 gram tofu
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) chilipeper
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 200 gram tofu
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) chilipeper
- 9 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 600 gram sperziebonen
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 300 gram tofu
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) chilipeper
- 12 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 800 gram sperziebonen
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 400 gram tofu
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren op de sambalboontjes en/of de babi ketjap. Lekkerrrr!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes.
Snijd ondertussen de tofu in dunne plakjes (3 mm). Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes tofu op hoog vuur 3-4 minuten.
Voeg de uien, knoflook en peperringetjes toe, bak 2 minuten mee en draai het vuur laag. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de boontjes. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en schep ze om met de sambal.
Verdeel de rijst, tofu in ketjapsaus en boontjes over de borden.