Tofu in ketjapsaus
Vegan

Tofu in ketjapsaus

en indonesische sperzieboontjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 100 gram tofu
  • 1 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 6 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 200 gram tofu
  • 2 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 9 eetlepel(s) ketjap manis
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 600 gram sperziebonen
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 300 gram tofu
  • 3 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 12 eetlepel(s) ketjap manis
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 800 gram sperziebonen
  • 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 400 gram tofu
  • 4 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren op de sambalboontjes en/of de babi ketjap. Lekkerrrr!

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes.

Stap 2

Snijd ondertussen de tofu in dunne plakjes (3 mm). Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes tofu op hoog vuur 3-4 minuten.

Stap 3

Voeg de uien, knoflook en peperringetjes toe, bak 2 minuten mee en draai het vuur laag. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.

Stap 4

Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de boontjes. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en schep ze om met de sambal.

Stap 5

Verdeel de rijst, tofu in ketjapsaus en boontjes over de borden.