Thaise noedelsalade
Vegan

Thaise noedelsalade

met spicy tempeh

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 0.5 eetlepel(s) rode currypasta
  • 150 gram rode kool
  • 10 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tempeh
  • 80 gram woknoedels
  • 125 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 300 gram rode kool
  • 20 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tempeh
  • 160 gram woknoedels
  • 250 gram wortel
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) limoen
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 1.5 eetlepel(s) rode currypasta
  • 450 gram rode kool
  • 30 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tempeh
  • 240 gram woknoedels
  • 375 gram wortel
  • 9 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 600 gram rode kool
  • 40 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tempeh
  • 320 gram woknoedels
  • 500 gram wortel
  • 12 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je een mandoline of keukenmachine? Gebruik die dan om de kool en wortel mee te snijden. Je kunt de kool na het snijden met een scheutje azijn of limoensap met de hand fijnknijpen om hem wat zachter te maken.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Doe de noedels in een ruime schaal. Snijd de spitskool in parten en snijd de parten vervolgens in flinterdunne plakjes. Rasp de wortel. Meng de kool en wortel door de noedels.

Stap 2

Doe ondertussen de sesamolie, sojasaus en pindakaas in kommetje en meng door elkaar. Voeg zoveel water toe tot een vloeibare dressing ontstaat. Meng de dressing door de noedelsalade.

Stap 3

Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een ruime hoeveelheid olie in de koekenpan en bak de tempehblokjes in 4-5 minuten krokant. Schep regelmatig om.

Stap 4

Meng in een ruime kom de currypasta met eenzelfde hoeveelheid olie. Schep de gebakken tempehblokjes met een schuimspaan in de kom met currypasta en schep om.

Stap 5

Verdeel de noedelsalade en tempehblokjes over de (diepe) borden. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de borden. Halveer vervolgens de limoen en knijp wat sap uit boven de borden en serveer.