Thaise noedelsalade
met spicy tofu
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) limoen
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 eetlepel(s) rode currypasta
- 150 gram rode kool
- 10 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram tofu
- 80 gram woknoedels
- 125 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) limoen
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 eetlepel(s) rode currypasta
- 300 gram rode kool
- 20 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram tofu
- 160 gram woknoedels
- 250 gram wortel
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) limoen
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 1.5 eetlepel(s) rode currypasta
- 450 gram rode kool
- 30 milliliter sesamolie
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram tofu
- 240 gram woknoedels
- 375 gram wortel
- 9 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 stuk(s) limoen
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 2 eetlepel(s) rode currypasta
- 600 gram rode kool
- 40 milliliter sesamolie
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram tofu
- 320 gram woknoedels
- 500 gram wortel
- 12 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekEet smakelijk
In dit recept gebruiken we henneneitjes. Dit zijn de allereerste eieren die een kip legt en ze zijn een stukje kleiner dan de gewone kippeneieren. Ze smaken hetzelfde, hoewel sommige mensen beweren dat deze eieren net iets lekkerder zijn!
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Doe de noedels in een ruime schaal. Snijd de rodekool in parten en snijd de parten vervolgens in flinterdunne plakjes. Rasp de wortel. Meng de kool en wortel door de noedels.
Doe ondertussen de sesamolie, sojasaus en pindakaas in kommetje en meng door elkaar. Voeg zoveel water toe tot een vloeibare dressing ontstaat. Meng de dressing door de noedelsalade.
Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een ruime hoeveelheid olie in de koekenpan en bak de tofublokjes in 4-5 minuten krokant. Schep regelmatig om.
Meng in een ruime kom de currypasta met eenzelfde hoeveelheid olie. Schep de gebakken tofublokjes met een schuimspaan in de kom met currypasta en schep om.
Verdeel de noedelsalade en tofublokjes over de (diepe) borden. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de borden. Halveer vervolgens de limoen en knijp wat sap uit boven de borden en serveer.