
Tempeh in ketjapsaus
met zoetzure komkommersalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 15 gram pinda's
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 75 gram tempeh
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 30 gram pinda's
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 150 gram tempeh
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) azijn
- 9 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 45 gram pinda's
- 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 225 gram tempeh
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) azijn
- 12 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) komkommer
- 60 gram pinda's
- 8 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 300 gram tempeh
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 8 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de tofu in ketjapsaus.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tempeh in dunne plakjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes tempeh op hoog vuur 3-4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de uien en knoflook toe aan de tempeh. Bak 2 minuten mee en draai het vuur laag. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot de saus ingedikt en een beetje sticky is.. Roer regelmatig.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng er de azijn en de rest van de sweet chilisaus door.
Verdeel de rijst en tempeh in ketjapsaus over de borden. Bestrooi met de pinda’s en serveer met de komkommersalade apart erbij.