Tartaar van Tomaat
Vega

Tartaar van Tomaat

met Tomatenconsommé, Basilicum cress, kappertjes en Citroen

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) basilicum cress
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 sachet(s) citroenolie
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 150 gram tomaten
  • 0.25 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 milliliter worcestersaus
  • 0.5 stuk(s) basilicum cress
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 sachet(s) citroenolie
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 300 gram tomaten
  • 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 4 milliliter worcestersaus
  • 0.75 stuk(s) basilicum cress
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 sachet(s) citroenolie
  • 3 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 450 gram tomaten
  • 0.75 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 6 milliliter worcestersaus
  • 1 stuk(s) basilicum cress
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 sachet(s) citroenolie
  • 4 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 600 gram tomaten
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 8 milliliter worcestersaus

Bereidingswijze

Stap 1

Was de tomaten en citroen goed. Maak de sjalot schoon en snijd er dunne ringetjes van. Hak de helft van de ringetjes samen met de kappertjes fijn. Kruid de sjalot ringetjes met olijfolie peper en zout. Rasp de helft van de citroen.

Stap 2

Snijd voor de consommé de tomaten in vier parten. Verwijder de zaadlijsten maar gooi dit niet weg. Pureer de helft van de tomatenpartjes samen met de zaadlijsten en azijn in een keukenmachine of met de staafmixer.

Stap 3

Plaats een zeef boven een kom en open het haarnetje in de zeef. Giet hierin de gepureerde tomaten en laat uitlekken. Breng de consommé op smaak met azijn en zout. Gooi het restant van de gepureerde tomaten uit de zeef niet weg.

Stap 4

Snijd voor de tartaar de overgebleven tomatenpartjes zonder zaadlijsten in blokjes. Voeg de gehakte sjalot, kappertjes en ook een eetlepel tomaten restant uit de zeef toe. Roer goed door en proef.

Stap 5

Snijd een kleine inkeping in de citroen zodat je het sap kan doseren. Kruid de tomatentartaar met citroenrasp, sap, peper, zout, olijfolie en druppel er een beetje worcestersaus naar smaak in.

Stap 6

Zet de kookring in het midden van het bord en verdeel er de tomatentartaar in. Druk licht aan met een lepel. Verwijder de kookring en maak het gerecht af met de sjalot ringetjes en basilicum cress. Serveer de consommé in een klein schenk vaasje en voeg een paar druppels citroenolie toe. Schenk aan tafel de consommé in de borden bij de tomatentartaar.