Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus
Vlees

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

en biefstukpuntjes

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 120 gram biefstukpuntjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 125 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram room
  • 25 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 100 gram tagliatelle
  • 240 gram biefstukpuntjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • 200 gram room
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 200 gram tagliatelle
  • 360 gram biefstukpuntjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 375 gram paddenstoelenmix
  • 300 gram room
  • 75 gram rucola
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 300 gram tagliatelle
  • 480 gram biefstukpuntjes
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 400 gram room
  • 100 gram rucola
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 gram tagliatelle

Tip

Voeg wat extra tijm toe aan de saus voor extra smaak!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een grote pan water aan de kook voor de tagliatelle en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Maak de sjalot en knoflook schoon. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

STAP 3

Snijd de paddenstoelen grof. Verhit in een diepe hapjes pan olie en fruit hierin de sjalot en knoflook. Als de sjalot en knoflook kleur krijgen, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.

STAP 4

Zet daarna het vuur laag en voeg de room toe. Laat circa 8 minuten pruttelen zodat de saus gaat binden. Breng op smaak met peper en zout. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de paddenstoelen.

STAP 5

Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukpuntjes op middelhoog vuur in circa 5 minuten bruin. Houd je van iets meer doorbakken? Bak de biefstuk dan wat langer. Kruid met peper en zout. Haal na het bakken de biefstukpuntjes uit de pan en leg in aluminiumfolie. Laat nog een paar minuten rusten.

STAP 6

Giet het water van de tagliatelle af en doe de pasta terug in de pan. Voeg de extra vierge olijfolie en een snufje zout toe en roer geheel. Schep de tagliatelle op de borden en schep de paddenstoelensaus eroverheen. Leg de biefstukpuntjes er bovenop en maak af met de rucola.