
Sweet & Sour rijstnoedels
met pindasaus
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 100 gram kool
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 80 gram prei
- 75 gram rijstnoedels
- 5 milliliter sesamolie
- 25 gram sweet & sour woksaus
- 50 milliliter water
- 75 gram wortel
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 200 gram kool
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 160 gram prei
- 150 gram rijstnoedels
- 10 milliliter sesamolie
- 50 gram sweet & sour woksaus
- 100 milliliter water
- 150 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 300 gram kool
- 6 eetlepel(s) pindakaas
- 240 gram prei
- 225 gram rijstnoedels
- 15 milliliter sesamolie
- 75 gram sweet & sour woksaus
- 150 milliliter water
- 225 gram wortel
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 400 gram kool
- 8 eetlepel(s) pindakaas
- 320 gram prei
- 300 gram rijstnoedels
- 20 milliliter sesamolie
- 100 gram sweet & sour woksaus
- 200 milliliter water
- 300 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Lekker met gefrituurde uitjes, die je vlak voor serveren over je noedelgerecht strooit.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen en was zorgvuldig. Halveer de wortels in de lengte en snijd in dunne, schuine plakjes. Snijd de kool in reepjes.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ondertussen voor de pindasaus de pindakaas, ketjap, sesamolie en het water in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer tot een gladde pindasaus en zet het vuur dan uit.
Verhit een scheut olie in een wok. Voeg de groenten toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de sweet & soursaus toe en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de noedels en vervolgens de groenten over (diepe) borden of kommen, schep op elke portie een flinke lepel pindasaus, bestrooi met de gebakken uitjes en serveer.