Sushisalade met omelet
Vega

Sushisalade met omelet

radijs en komkommer

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 75 gram blue japonrijst
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 25 gram zeekraal
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 150 gram blue japonrijst
  • 4 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 50 gram zeekraal
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 theelepel(s) zout
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 225 gram blue japonrijst
  • 6 stuk(s) eieren
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram zeekraal
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 theelepel(s) zout
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram blue japonrijst
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 bosje(s) radijs
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram zeekraal
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Doe de azijn, het zout en de suiker in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal opgelost zijn in de azijn. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.

Stap 3

Doe de zeekraal in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de zeekraal een klein beetje gaart.

Stap 4

Klop de eieren los met een vork. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 1 of meerdere omeletten. Snijd ze na het bakken in reepjes.

Stap 5

Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller, snijd de radijs in plakjes en de kropjes sla in reepjes.

Stap 6

Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes, zeekraal en de omeletreepjes over de rijst. Meng de mayonaise met de sojasaus en een klein beetje water om de mayo wat dunner te maken. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de mayo en serveer.