
Stuffed potato
met frisse saus en zoetzure ui
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 stuk(s) Gepofte aardappel
- 0.25 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 1.5 theelepel(s) agave siroop
- 5 gram bieslook
- 1 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 125 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 100 mililiter natuurazijn
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 10 gram panko
- 100 gram plantaardige yoghurt
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 100 gram san marzano tomaten
- 2 stuk(s) Gepofte aardappel
- 0.5 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 10 gram bieslook
- 2 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 200 mililiter natuurazijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 20 gram panko
- 200 gram plantaardige yoghurt
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 200 gram san marzano tomaten
- 3 stuk(s) Gepofte aardappel
- 0.75 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 4.5 theelepel(s) agave siroop
- 10 gram bieslook
- 3 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 375 gram kastanjechampignons
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 300 mililiter natuurazijn
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 30 gram panko
- 300 gram plantaardige yoghurt
- 3 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 300 gram san marzano tomaten
- 4 stuk(s) Gepofte aardappel
- 1 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 6 theelepel(s) agave siroop
- 15 gram bieslook
- 4 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 500 gram kastanjechampignons
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 8 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 400 mililiter natuurazijn
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 gram panko
- 400 gram plantaardige yoghurt
- 4 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 400 gram san marzano tomaten
Tip
Heb je geen aluminiumfolie? Geen ramp, je kunt de aardappel ook zonder aluminiumfolie in de oven doen, alleen wordt de aardappel dan verwarmd en niet gepoft.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de azijn en 1/3 van de benodigde honing aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon. Houd de helft van de ui apart en snijd de rest van de ui in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de aardappel in aluminiumfolie en leg in een ovenschaal. Pof de aardappel 10 minuten in het midden van de oven.
Doe de yoghurt in een kommetje en pers hier de helft van de knoflook boven. Snijd de bieslook fijn en voeg 2/3 toe aan de yoghurt. Breng op smaak met 1/3 deel van de benodigde agavesiroop, peper en zout.
Snipper de achtergehouden ui en snijd de rest van de knoflook. Verhit olie of boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten op hoog vuur. Voeg ketjap, paprikapoeder, peper en zout toe. Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de paprikapoeder in 3 minuten krokant.
Was de tomaatjes, snijd doormidden en leg in een schaal. Was de sla, snijd grof en laat uitlekken. Doe de sla in de schaal met tomaatjes en breng op smaak met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, de rest van de agavesiroop, peper en zout.
Leg de aardappel op een bord en snijd open tot halverwege. Schep de gebakken champignons erop. Schep de yoghurt erop en maak af met de zoetzure uien, krokante panko en bieslook.