Stuffed potato
met frisse saus en zoetzure ui
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 stuk(s) Gepofte aardappel
- 100 gram Griekse yoghurt
- 0.25 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 5 gram bieslook
- 100 gram cherrytomaten
- 1.5 theelepel(s) honing
- 125 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 100 mililiter natuurazijn
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 10 gram panko
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 2 stuk(s) Gepofte aardappel
- 200 gram Griekse yoghurt
- 0.5 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 10 gram bieslook
- 200 gram cherrytomaten
- 3 theelepel(s) honing
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 200 mililiter natuurazijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 20 gram panko
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 3 stuk(s) Gepofte aardappel
- 300 gram Griekse yoghurt
- 0.75 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 10 gram bieslook
- 300 gram cherrytomaten
- 4.5 theelepel(s) honing
- 375 gram kastanjechampignons
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 300 mililiter natuurazijn
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 30 gram panko
- 3 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 4 stuk(s) Gepofte aardappel
- 400 gram Griekse yoghurt
- 1 stuk(s) Groene eikenbladsla
- 15 gram bieslook
- 400 gram cherrytomaten
- 6 theelepel(s) honing
- 500 gram kastanjechampignons
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 8 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 400 mililiter natuurazijn
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 gram panko
- 4 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Heb je geen aluminiumfolie? Geen ramp, je kunt de aardappel ook zonder aluminiumfolie in de oven doen, alleen wordt de aardappel dan verwarmd en niet gepoft.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de azijn en 1/3 van de benodigde honing aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon. Houd de helft van de ui apart en snijd de rest van de ui in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de aardappel in aluminiumfolie en leg in een ovenschaal. Pof de aardappel 10 minuten in het midden van de oven.
Doe de yoghurt in een kommetje en pers hier de helft van de knoflook boven. Snijd de bieslook fijn en voeg 2/3 toe aan de yoghurt. Breng op smaak met 1/3 deel van de benodigde honing, peper en zout.
Snipper de achtergehouden ui en snijd de rest van de knoflook. Verhit olie of boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten op hoog vuur. Voeg ketjap, paprikapoeder, peper en zout toe. Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de paprikapoeder in 3 minuten krokant.
Was de tomaatjes, snijd doormidden en leg in een schaal. Was de sla, snijd grof en laat uitlekken. Doe de sla in de schaal met tomaatjes en breng op smaak met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, de rest van de honing, peper en zout.
Leg de aardappel op een bord en snijd open tot halverwege. Schep de gebakken champignons erop. Schep de yoghurt erop en maak af met de zoetzure uien, krokante panko en bieslook.