Stamppot met zomerpostelein
en falafel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 100 gram falafel
- 60 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 75 gram zomerpostelein
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 200 gram falafel
- 120 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 150 gram zomerpostelein
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram aardappel(en)
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 300 gram falafel
- 180 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 225 gram zomerpostelein
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram aardappel(en)
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 400 gram falafel
- 240 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram zomerpostelein
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Je kunt in plaats van een pureestamper ook een pureeknijper voor de aardappelen gebruiken voor een mooie, fluwelige puree. Gebruik echter nooit een staafmixer om aardappelen te pureren. Daarmee maak je de zetmeelcellen kapot en eindig je met een soort behanglijm!
Colette
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat elke aardappel tegelijk gaar is en kook de aardappelen in water met zout ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van een halve centimeter en voeg na 10 minuten kooktijd aan de aardappelen toe.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 7-8 minuten gaar en goudbruin.
Giet de aardappelen met de bleekselderij af en laat even uitdampen in de pan. Voeg de boter er aan toe. Verwarm de melk in een pannetje en voeg ook toe, samen met de zomerpostelein. Stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot en de falafel over de borden en serveer.