Stamppot met zomerpostelein
en drumsticks
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 2 stuk(s) kipdrumsticks
- 60 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 75 gram zomerpostelein
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 4 stuk(s) kipdrumsticks
- 120 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 150 gram zomerpostelein
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram aardappel(en)
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 6 stuk(s) kipdrumsticks
- 180 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 225 gram zomerpostelein
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram aardappel(en)
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 8 stuk(s) kipdrumsticks
- 240 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram zomerpostelein
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip!
Je kunt in plaats van een pureestamper ook een pureeknijper voor de aardappelen gebruiken voor een mooie, fluwelige puree. Gebruik echter nooit een staafmixer om aardappelen te pureren. Daarmee maak je de zetmeelcellen kapot en eindig je met een soort behanglijm!
Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de drumsticks met peper en zout en bak ze in 5-6 minuten rondom goudbruin op hoog vuur. Leg de drumsticks vervolgens in een ovenschaal en gaar ze nog circa 30 minuten verder in de oven.
Boen ondertussen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat elke aardappel tegelijk gaar is en kook de aardappelen in water met zout ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een halve centimeter en voeg na 10 minuten kooktijd aan de aardappelen toe.
Giet de aardappelen met de bleekselderij af en laat even uitdampen in de pan. Voeg de boter er aan toe. Verwarm de melk in een pannetje en voeg ook toe, samen met de zomerpostelein. Stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden, leg op elk bord twee drumsticks bij de stamppot en serveer.