Stamppot met zomerpostelein
en lekkerbekje
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) eieren
- 50 milliliter ijskoud water
- 120 gram kabeljauwfilet
- 60 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram zomerpostelein
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) eieren
- 100 milliliter ijskoud water
- 240 gram kabeljauwfilet
- 120 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 80 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram zomerpostelein
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram aardappel(en)
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 1.5 stuk(s) eieren
- 150 milliliter ijskoud water
- 360 gram kabeljauwfilet
- 180 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 225 gram zomerpostelein
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram aardappel(en)
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 2 stuk(s) eieren
- 200 milliliter ijskoud water
- 480 gram kabeljauwfilet
- 240 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram zomerpostelein
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Je kunt in plaats van een pureestamper ook een pureeknijper voor de aardappelen gebruiken voor een mooie, fluwelige puree. Gebruik echter nooit een staafmixer om aardappelen te pureren. Daarmee maak je de zetmeelcellen kapot en eindig je met een soort behanglijm!
Colette
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat elke aardappel tegelijk gaar is en kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een halve centimeter en voeg na 10 minuten kooktijd aan de aardappelen toe.
Maak, terwijl de aardappelen en bleekselderij koken, een beslag van het zelfrijzend bakmeel, de eieren, het ijskoude water en een snuf zout.
Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de visfilets met wat zelfrijzend bakmeel, peper en zout en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de visfilets in beslag ongeveer 7 minuten in de hete olie. Keer halverwege.
Giet de aardappelen met de bleekselderij af en laat even uitdampen in de pan. Voeg de boter er aan toe. Verwarm de melk in een pannetje en voeg ook toe, samen met de zomerpostelein. Stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden, leg op elk bord een lekkerbekje bij de stamppot en serveer.