Spaghetti pompoen met kalkoenworst
Vlees

Spaghetti pompoen met kalkoenworst

spinazie en zelfgemaakte pesto

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 60 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 bosje(s) basilicum
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 2 gram pijnboompitten
  • 1 gram ricotta
  • 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 0.5 bosje(s) basilicum
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 4 gram pijnboompitten
  • 2 gram ricotta
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 0.75 bosje(s) basilicum
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 6 gram pijnboompitten
  • 3 gram ricotta
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 bosje(s) basilicum
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 8 gram pijnboompitten
  • 4 gram ricotta
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram volkoren spaghetti

Benodigdheden

  • kopje
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mes

Weetje

Pesto is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediƫnten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam 'pesto' = gestampt. Deze week vervangen we de basilicum door waterkers. De smaak van waterkers is peperig met een licht zoetje.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoenhelften in een bakblik of ovenschaal, met de snijkant naar beneden. Voeg ongeveer een halve cm water toe aan de ovenschaal. Bak de pompoen 45-60 minuten in het midden van de oven. Prik met een vork in het vruchtvlees. De pompoen is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Neem de pompoen uit de oven en trek het pompoenvlees met een vork in slierten.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten licht goudbruin in een hapjespan zonder olie. Houd de helft van de pijnboompitten achter om het gerecht mee te garneren. Maak met de keukenmachine pesto van de verse basilicum, de helft van de pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Stap 3

Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 4

Verwarm een bakpan met een scheut olijfolie en bak de kalkoenworst 6-7 minuten rondom mooi bruin. Verwarm ondertussen ook de hapjespan met olie en bak de spinazie kort en laat slinken. Voeg het vruchtvlees van de spaghettipompoen en de spaghetti toe.

Stap 5

Voeg pesto, ricotta en kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta en kalkoenworst over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitten.