Spaghetti pompoen met geitenfeta en spinazie
Vega

Spaghetti pompoen met geitenfeta en spinazie

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 80 gram geitenfeta
  • 10 gram salie
  • 0.5 stuk(s) spaghettipompoen
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram tomaat
  • 200 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 160 gram geitenfeta
  • 20 gram salie
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram tomaat
  • 300 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 240 gram geitenfeta
  • 30 gram salie
  • 1 stuk(s) spaghettipompoen
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram tomaat
  • 400 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 320 gram geitenfeta
  • 40 gram salie
  • 2 stuk(s) spaghettipompoen
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram tomaat

Benodigdheden

  • snijplank
  • bakblik
  • mes
  • zeef
  • hapjespan
  • rasp

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de spaghetti pompoen. Pluk de kruiden grof.

Stap 2

Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Kruid met olijfolie peper en zout. Snijd de tomaten in blokjes. Laat de cannelini bonen uitlekken.

Stap 3

Bak de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie. Roerbak zodra de olie heet is de tomaat met de spinazie, en cannelinibonen en kruid met peper en zout. Laat goed uitlekken in een zeef.

Stap 4

Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten. Meng de spaghetti slierten door de spinazie, bonen en tomaat. Vul de spaghetti pompoen met het mengsel, brokkel er de feta overheen en maak af met de geplukte kruiden en honing.

Stap 5

Bak de ovenschaal met pompoen, spinazie en feta nog 5-6 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de spaghetti pompoen en maak het gerecht af met citroensap en rasp naar smaak. Let op! Je kunt de schil van de spaghettipompoen niet eten.