Spaghetti Bolognese
met rode linzen
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 25 gram extra belegen kaas
- 150 gram knolselderij
- 150 milliliter kokend water
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel(s) oregano gedroogd
- 250 milliliter passata
- 60 gram rode linzen
- 75 gram spaghetti
- 50 gram uien
- 100 gram wortel
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 50 gram extra belegen kaas
- 300 gram knolselderij
- 300 milliliter kokend water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 theelepel(s) oregano gedroogd
- 500 milliliter passata
- 120 gram rode linzen
- 150 gram spaghetti
- 100 gram uien
- 200 gram wortel
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 75 gram extra belegen kaas
- 450 gram knolselderij
- 450 milliliter kokend water
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 theelepel(s) oregano gedroogd
- 750 milliliter passata
- 180 gram rode linzen
- 225 gram spaghetti
- 150 gram uien
- 300 gram wortel
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 100 gram extra belegen kaas
- 600 gram knolselderij
- 600 milliliter kokend water
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 theelepel(s) oregano gedroogd
- 1000 milliliter passata
- 240 gram rode linzen
- 300 gram spaghetti
- 200 gram uien
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip!
mocht je geen oregano in huis hebben dan kun je ook een ander kruid toevoegen dat je lekker vindt en in je keukenkastje hebt staan, Denk bijvoorbeeld aan tijm of marjolein.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de knol in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de wortels in blokjes van ongeveer hetzelfde formaat. Snipper de ui.
Verhit de olie in een hapjespan of braadpan. Voeg de ui, knolselderij en wortel toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de linzen, passata, oregano, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook Laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Roer af en toe en voeg indien nodig extra water toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de kaas. Giet de pasta af en meng met de saus. Schep de pasta op de borden, bestrooi met de kaas en serveer.