Spaghetti alla Napoletana
Vlees

Spaghetti alla Napoletana

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram oude kaas
  • 1 stuk(s) rundertartaar
  • 125 mililiter sugo napoletana
  • 75 gram volkoren spaghetti
  • 50 gram oude kaas
  • 2 stuk(s) rundertartaar
  • 250 mililiter sugo napoletana
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 75 gram oude kaas
  • 3 stuk(s) rundertartaar
  • 375 mililiter sugo napoletana
  • 225 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram oude kaas
  • 4 stuk(s) rundertartaar
  • 500 mililiter sugo napoletana
  • 300 gram volkoren spaghetti

Tip

Haal de tartaar het liefst een half uur voor het bakken uit de verpakking. Leg de tartaatjes op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Dep de tartaar vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Leg de tartaar in de pan en bak op hoog vuur beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut. Draai het vuur nu lager en bak de tartaar nog 1-2 minuten voor rosé of 5 minuten voor doorbakken.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta voor 10-12 minuten

Stap 2

Verwarm een scheutje olie in een antiaanbakpan en fruit hierin de groente mix in aan. Voeg de pastasaus toe en laat 8 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 3

Bak ondertussen de rundertartaartjes om en om gedurende 2-5 minuten in een klein scheutje olie in een anti-aanbakpan. Kruid met zout en peper. (zie tip!)

Stap 4

Rasp de kaas. Meng de gekookte pasta door de saus en warm even goed door

Stap 5

Serveer de pasta in diepe borden en strooi er de geraspte kaas overheen.