
Spaanse aardappeltortilla met paprika
en koolrabisalade
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 2 stuk(s) eieren
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel(s) honing
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) ui
- 50 gram zure room
- 400 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 2 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 2 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram zure room
- 600 gram aardappel(en)
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 6 stuk(s) eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 3 theelepel(s) honing
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 3 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) ui
- 125 gram zure room
- 800 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 4 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) koolrabi
- 4 theelepel(s) mosterd
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) ui
- 200 gram zure room
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 37.45 per weekTip!
Gebruik voor 2 personen een ovenschaal of springvorm van Ø 18 cm, voor 3 personen Ø 20 cm, voor 4 personen Ø 24 cm.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 min. en giet ze vervolgens af.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de uien en paprika 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog 3-4 minuten.
Klop in een ruime kom de eieren los met de zure room en peper en zout naar smaak. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Meng vervolgens de aardappel, ui en de helft van de kaas erdoor.
Bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm. Duw het mengsel aan en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de tortilla in ca. 30 min. gaar in het midden van de oven.
Schil, terwijl de tortilla in de oven staat, de koolrabi en snijd die in reepjes. Snijd de baby-romainesla in reepjes en doe met de koolrabi in een schaal. Klop een dressing van olie, azijn, honing en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de koolrabisalade.
Neem de tortilla uit de oven en haal deze uit de vorm met behulp van het bakpapier. Leg de tortilla op een plank of platte schaal en serveer samen met de salade.