Snelle flatbreads met ingelegde koolrabi
Vegan

Snelle flatbreads met ingelegde koolrabi

postelein en zoetzure bietjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram bietenmix
  • 100 gram ingelegde koolrabi
  • 75 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 50 milliliter natuurazijn
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram plantaardige yoghurt
  • 50 gram postelein
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 25 gram suiker of alternatief
  • 250 milliliter water
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 400 gram bietenmix
  • 200 gram ingelegde koolrabi
  • 150 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 100 milliliter natuurazijn
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • 100 gram postelein
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 50 gram suiker of alternatief
  • 500 milliliter water
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel(s) zout
  • 600 gram bietenmix
  • 300 gram ingelegde koolrabi
  • 225 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 150 milliliter natuurazijn
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 150 gram postelein
  • 3 theelepel(s) ras el hanout
  • 75 gram suiker of alternatief
  • 750 milliliter water
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 theelepel(s) zout
  • 800 gram bietenmix
  • 400 gram ingelegde koolrabi
  • 300 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 200 milliliter natuurazijn
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram plantaardige yoghurt
  • 200 gram postelein
  • 4 theelepel(s) ras el hanout
  • 100 gram suiker of alternatief
  • 1000 milliliter water
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog wat plantaardige yoghurt of plantaardige crème fraîche in de koelkast? dan kun je dat als fris sausje bij de flatbreads serveren.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de bietjes en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ze in een pan en voeg het water, de azijn en de rietsuiker toe. Kook de bietenblokjes in 15 minuten beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.

Stap 2

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de vegan kwark en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken (1 pp) en maak daar balletjes van. Rol de balletjes uit tot een platte schijf van ½ cm dik.

Stap 3

Verwarm een koekenpan of grillpan en bak 1 flatbread op middelhoog vuur in 5-6 minuten gaar. Keer halverwege. Bak op deze manier ook de andere flatbreads. Je kunt ook 2 koekenpannen tegelijk gebruiken als je meerdere flatbreads tegelijk wilt bakken. Leg de flatbreads op de borden.

Stap 4

Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze wat droger met keukenpapier. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kikkererwten circa 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ras el hanout en zout naar smaak toe en bak nog 3-4 minuten.

Stap 5

Snijd de ingelegde koolrabi in blokjes. Was en droog de postelein en verdeel over de flatbreads. Schep daarop de koolrabi en de zoetzure bietenblokjes. Verdeel de kikkererwten over de flatbreads en serveer.